İçindekiler
Kombiye reset atma nasıl yapılır ?
Kombi Hangi Durumda Resetlenmeli?
Kombi her bir arıza durumunda resetlenmemelidir. Bazen kullanıcılar sıcak su almadığında, petekler ısınmadığında ya da cihaz farklı arızalar verdiğinde kombisini resetler. Bu cihazın düzeleceği anlamına gelmez. Cihaz teknik açıdan bir arızaya geçti ve ekranında hata kodu var ise ya da arıza lambası yanıyor ise bu durumda resetleme işlemi yapılabilir. Yalnız her arıza durumu Kombiyi Resetleme işlemi ile çözümlenir diyemeyiz. Kombiler bazen resete ihtiyaç duyar bu durumda resetlenebilir.
Kombi Nasıl Resetlenir?
Kombi resetleme işlemi için cihazın arızada olması gerekir. Her marka model kombide resetleme uygulaması farklıdır. Kombilerin marka modellerine göre işlem değişmektedir.
Kombide R harfinde olan düğme, reset yazan düğme, çevirmeli olup r konumuna getirilen düğme, alev işareti üzerine çarpı işareti olan düğme ile resetleme işlemi kolaylıkla yapılabilir.
İşlem gayet basittir. Kullanıcı olarak servis yardımı almaksızın işlemi kolayca yapabilirsiniz. İşlemi yaparken birkaç saniye kadar reset düğmesine basmanız gerekir. Kombi bu durumda kendi kendine kapanarak açılacaktır. Bu durumda resetleme uygulamasının yapıldığını kolaylıkla anlayabilirsiniz.
Resetleme işlemi arızada olan kombiye en fazla 3 kez yapılır. 3 resetleme işlemi sonrasında sorun düzelmez ve arıza devam eder ise muhakkak servis yardımı alınmalıdır.
Bu gibi arızaların çözümlenmediği durumlarda önerimiz cihaza müdahalede bulunmamanızdır. Cihazın net arızasını bilmek adına hata kodu yer alıyor ise açıklamasını bilmek gerekir, arıza lambası yanıyor ise ancak yerinde görülerek net bir teşhis ve çözüm yapılabilmektedir. Bu açıdan da önerilen resetleme uygulamasının işe yaramadığı arıza durumlarında servis desteğinin alınmasıdır.
Her bir kombide reset düğmesi bulunmamaktadır. Reset düğmesi ya da tuşu olmayan kombilerde cihaz kapatıp yeniden açılarak resetlenmelidir. Bu da bir nevi reset uygulaması olarak bilinmektedir.
ZİYARETÇİ YORUMLARI
BİR YORUM YAZIN