İçindekiler
Kombi pompa tamiri nasıl yapılır? neden arızalanır? Kombi pompası arızalanmaması için ne yapmamız gerekiyor?
Kombi pompasının diğer adı sirkülasyon pompası denmektedir. Pompanın görevi kombide ısınan suyun peteklere gitmesini sağlamaktır. Peteklerde soğuyan suyun ise tekrar kombiye geri gelmesini sağlamak ikinci görevidir. Kombiyle ilgili yanlış bilinen bir çok hata var. Ben sizlere bu yazımızda yaz aylarında sıklıkla yaptığınız bir hatadan bahsetmek istiyorum.
Kombi Pompa Tamiri
Yaz aylarında kombiyi anahtar düğmeden kapatan veya sigortadan kapatanlar kombi arızalanmasına sebep yer açmaktadır. Çünkü kombinin bir özelliği yaz aylarında kombiniz kapalıda olsa kombi motoru kendini bir kez çalıştırır. Peki bunu neden yapar? Peteklerde bulunan pis su aynı zamanda pompanın üzerinden de geçmektedir. Sigortadan ve anahtardan kapatılan kombilerde biriken pis su devir daim pompasının üzerinde birikerek kireçleme yapar ve tıkar. Siz kombiyi kışın tekrar açmak istediğinizde ise basınç çalışmaz ve arızalanmaya sebep olur.
Kombi Yaz Aylarında Nasıl Kullanılmalı?
Yaz aylarında kombimizi kapatarak uzun süre eve gelmediğimiz zamanlar olabiliyor. Biz sizlere kombiyi kapatmanızı tavsiye etmiyoruz. İşte en çok yapılan ama yapmamanız gereken tavsiyeler:
- Yaz aylarında kombiyi kapatmayın.
- Petekleriniz yaz konumunda olmalıdır.
- Kombi pompası günde 1 kez devir daim yapmalıdır.
Kombi Pompa Tamiri Nasıl Yapılır?
Arızanın kaynaklandığı yeri bulmadan önce bazı varsayımlarda bulunabiliriz. Çalışmamasının sebebi kombinizin içinde biriken toz, kireçlenme gibi artık maddelerdendir. Kombi pompa tamiri yapmadan önce şunu herkes bilmeli eli tornavida tutan herkesin yapabileceği basit bir işlem. Pompayı sökmeden önce kombi içerisinde ki suyun boşaltılmış olması gereklidir. Kombi içerisinde bulunan suyu kombinin hemen altında bulunan tahliye borusundan boşaltabilirsiniz.
Daha sonra kombi pompasını sökebilirsiniz. Sizlere kombi pompası arızalanmasını iki sebebi olabileceğinden bahsetmiştik. İlk önce kombi içerisine yerleşmiş pislikler, ikinci olarak ise kombi pompası içerisinde bulunan çarkın kitlenmesidir. Kombi pompası çarkının içindeki vidaları söktükten sonra eğer farklı bir arızalanma sebebi yok ise elinizle sağa ve sola çevirerek düzeltebilirsiniz.
Bu işlemlerin ardından kombi pompa tamirini başarılı bir şekilde yaptınız. Kombi pompasını geri taktıktan sonra kombiniz tekrar çalışır ise sorun pislik ve kitlenmeden kaynaklanmıştır. Eğer çalışmıyor ise farklı bir kombi pompası almanız gerekecektir.
ZİYARETÇİ YORUMLARI
BİR YORUM YAZIN