İçindekiler
Klima Bakımını Ne Zaman Yaptırmalıyım?
Sürekli çalışmakta olan klimalar zamanla yapmış olduğu hava dolaşımı sebebi ile filtreleri ve evaporatörleri (evaparatör evinizdeki ısıyı dış ortama atan petekli kısımdır) kir ve bakteri tutmaya başlar. Buda sağlığımız açısından tehlikeli bir durumdur. Oluşan bu kir ve bakteri sonucu klimamızda hoş olmayan kokular gelmeye başlar.
Peki klima bakımlarını ne zaman yaptırmak gerekir? Klima bakım işlemlerinin süresi nedir? Gelin, daha yakından bakalım…
Yüksek Faturalarınızdan Kurtulmanın Yolu Bakımdan Geçer!
Hava dolaşımından kaynaklanan kir zamanla klimamızın hava dolaşımını engellemekte ve oda sıcaklığını istenilen değere getiremeyen klima daha fazla çalışmaktadır. Kompresör ve fan motorları fazladan çalışacağı için ömrü kısalacaktır. Gereğinden fazla çalışan klima ise fazla elektrik tükettiği için faturanıza yansıyacaktır. Klimamız üzerinde anti bakteriyel ve polen tutucu gibi özellikler varsa bunlarda zamanla toz ve kir sebebi ile görevlerini yapamaz hale geleceklerdir.
Klima Bakım Periyotu
Klima bakımı ne zaman yapılmalı diyorsanız;
- Evlerde kullanılan klimalara yılda 2 defa bakım yapılmalıdır.
- Ofislerde kullanılan klimalara kullanım sıklığı ve ortamdaki kirlilikle orantılı olarak yılda 2 ya da 4 defa bakım yapılmalıdır.
- Mağaza, imalathane ve sistem odası gibi sürekli çalışan klimalara yılda en az 4 defa bakım yapılmalıdır.
- Profesyonel sistemlerde kullanılan klimalar için her ay bakım yapılmalıdır.
Bakım Yaptırarak Zararlı Bakterilerden Korunun!
Klimanın su boşaltım sisteminde zamanla oluşan kir sebebi ile tıkanmalar meydana gelecek. Bu tıkanmalar sonucu klimamızın istenmeyen yerlerinden su akması yâda su birikintileri oluşmasına sebep olacaktır. Biriken bu su zararlı bakterilerin oluşumu için ideal ortamlar oluşturacaktır.
Klimamızın düzenli, sağlıklı, ekonomik ve randımanlı çalışmasını sağlamak ve çalışabilirliğini korumak için kullanmış olduğumuz klimalara yıllık bakım yaptırmalısınız.
ZİYARETÇİ YORUMLARI
BİR YORUM YAZIN