+90 532 781 8389
tr
Sosyal Medya Hesaplarımız

Kazan Basınç Göstergesi Nasıl Okunur

03 Eylül 2021
Kazan Basınç Göstergesi Nasıl Okunur

İçindekiler

Kazan Basınç Göstergesi Nasıl Okunur

Kombinizin doğru basınçta çalışması önemlidir – çok az basınç sisteminizin devre dışı kalmasına neden olabilir ve çok fazla basınç, emniyet valfini tetikleyebilir, yani kazanın basıncın doldurulmasını gerektirebilir. Kazanların, ısıtma sisteminizde kullanılan fiziksel kuvveti belirlemek için kullanabileceğiniz bir basınç göstergesiyle birlikte gelmesinin nedeni budur.

Bir manometre genellikle kazanınızın ön tarafında bulunur ve basıncın çok düşük, çok yüksek veya tam sağda olduğunu algılamak için kullanılabilecek yeşil ve kırmızı bir bölüme sahip olmalıdır. Hesapladığı kuvvet, kapalı sistemden akan sıcak suyun kuvvetidir. Çoğu kazan, bir ila 1,5 bar basınç arasında çalışmalıdır.

Kazanların basınç kaybetmesi yaygındır. Bunun nedeni genellikle sistemden bir miktar su kaybı olmasıdır. Basınç 0,5 bar’ın altında görünüyorsa, sisteme daha fazla su çekmek için bir doldurma döngüsü kullanabilirsiniz. Sen olmalıdır sistemini repressurise doğru seviyeye ulaşana kadar. Alternatif olarak, basınç çok yüksekse, radyatörlerinizi havalandırarak bir kısmını serbest bırakabilirsiniz .

Bu nedenle bir basınç göstergesi çok önemlidir. 

Kazan basıncını etkileyebilecek şeyler

Isıtma sisteminizde sızıntı olup olmadığı kontrol edilmelidir. Sisteminizde kaçak varsa kombiniz basınç kaybedebilir. Sızıntı olup olmadığını test etmenin en basit yolu, sistemi basınçlandırmak ve çok fazla düşmediğinden emin olmak için basıncı izlemektir. Senin Eğer kazan basıncı sıklıkla düşüyor , bu sistemde bir sızıntı olduğunu hatırlatıyoruz.

Basıncınızı etkileyebilecek başka bir şey de genleşme kabı olabilir, bu, kombi servisi sırasında mühendisiniz tarafından kontrol edilmelidir .

Kazan basıncı ne sıklıkla kontrol edilmelidir?

Bir kazan sisteminde doğru basıncı korumak, kazan verimliliği için son derece önemlidir. 

Kombi Su Basıncı 2-3 Ayda Bir Düşüyorsa

Kombi su seviyesinin birkaç ayda bir düşmesi olağan bir durumken, sık sık düşmesi bir sorunun olduğu anlamına gelir. Birkaç ayda bir kombinin su eksiltmesi normal bir durumdur. Tabi bu değişim 0.5 bar gibi bir değerdeyse normaldir. Bu durumda kombi altında bulunan ufak bir vana ile kombiye tekrar su takviyesi yapılabilir.

Kombilerin üzerinde, kombinin içindeki suyun değerini gösteren elektronik veya analog bar göstergesi vardır. Bu gösterge 1.5-2 bar arasında idealdir. Kombi montajı için gelen servis personelleri, bar seviyesinin 1.5 bar da olması gerektiğini söylerler.

Kombiye Su Basma Neden Gerekli?

Kombilerin çalışma mantığı, kombi içindeki su eşanjörden geçerek ısınır ve sisteme gönderilir. Kombideki su 1,5 barın altında olunca, kombi pompası sürkülasyonu sağlamak için daha çok  çalışır ve doğalgaz sarfiyatını arttırdığı gibi ısınmadan yeterli verim alınmaz.

Kombinin Suyu Neden Eksilir?

  • Kombide su eksilmesi 2-3 ayda bir oluyorsa olağan bir durumdur ve normaldir.
  • Bu durumda kombi altındaki ufak vana açılır ve bar seviyesi tekrar eski haline getirilir.
  • Kombide su basınca sık sık düşüyorsa bir sorun olduğu anlamına gelir.
  • Bu basıncın düşme sıklığına göre değişen bir durumdur.
  • Günlük olarak düşme sağlanıyorsa, bu eşanjörde ufak bir çatlak olduğu anlamına gelebilir. Bunu fark etmeniz zordur çünkü çatlaktan çıkan su buharlaşır.
  • Basınç düşmesi daha sık oluyorsa, bu durumda tesisat sisteminin bir yerinde su sızıntısı olabilir.
  • Tesisatta ufak bir çatlak dahi olsa kombi su basıncı düşer.
  • Isıtma sistemindeki basınç, temiz su basıncından çok düşük olduğu için bunu fark edemeyiz.
  • Fark etmenin tek yolu kombideki bar göstergesinin düşmesidir.
  • Bu durumda kendi imkanlarınızla yapacağınız bir şey yoktur.
  • Termal kamera ile sorunun kaynağını bulup, raporlayarak size sunuyoruz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Ziyaretçilerimiz tarafından yapılan yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN

Bu konu hakkındaki görüşünüzü belirtmek ister misiniz?