+90 532 781 8389
tr
Sosyal Medya Hesaplarımız

ISI POMPALARINDAN GELEN KOKU NASIL ÖNLENİR

16 Eylül 2021
ISI POMPALARINDAN GELEN KOKU NASIL ÖNLENİR

İçindekiler

ISI POMPALARINDAN GELEN KOKU NASIL ÖNLENİR

Evinizdeki hoş olmayan kokunun kaynağını bulamıyorsanız ve ısı pompası sisteminizin rutin temizlik ve bakımını ertelemiş olabilirsiniz. Bu bir endişe işaretidir, çünkü bu aroma buketi, tekrarlayan solunum sorunları olanları etkileyebilecek partiküller veya kirletici maddeler taşıyor olabilir. Ek olarak, temel sorunu çözmezseniz

, ısı pompanızı düşürüyor olabilirsiniz

 sistemin ömrü.

ISI POMPALARI DUMAN ÇIKARIR MI?

Isı pompaları duman çıkarmaz. Isı pompanızın iç veya dış ünitesinden herhangi bir hoş olmayan koku geldiğini fark ederseniz, muhtemelen rutin bakıma ihtiyacı vardır.

Tipik HVAC sistemlerinden farklı olarak, kanalsız ısı pompaları bir evin her yerine havayı zorlamaz. Bunun yerine sistem, ihtiyaç duyulana bağlı olarak sıcak havayı veya soğuk havayı aktarmak için soğutucu akışkanlar kullanır. Eviniz çok soğuksa, ısı içeriye salınır. Eviniz çok sıcaksa, içeriye soğuk hava aktarılırken ısı dışarıya verilir.

ISI POMPAM NEDEN KİRLİ ÇORAP KOKUYOR VE BUNU NASIL ÖNLEYEBİLİRİM?

Eviniz sürekli olarak kirli, korkak çorap kokuyorsa, kirli çorap sendromu yaşıyorsunuz demektir. Bu, mikrobiyal büyümenin ısı pompası iç ünitenizin veya yoğuşma tahliyenizin içinde ikamet etmiş olabileceği anlamına gelir.

Yoğuşma tahliyesi profesyonel Yıllık Bakım ile düzenli olarak temizlenmezse, nemli bir ortam, iç ünitenin filtresinde normal toz veya kir parçacıklarının birikmesiyle birlikte mikropların büyümesi için idealdir.

Bunu önlemenin en iyi yolu, ısı pompası sisteminizin rutin temizlik ve bakımını yapmaktır. Herhangi bir filtreyi aylık olarak temizlemelisiniz.

Rutin bakımı tamamladıysanız ve hala koku sorunları yaşıyorsanız, ısı pompası bileşenlerinden gelen kötü kokudan kurtulmanın en etkili yöntemi, altta yatan sorunu ortaya çıkarmak için uzman bir teknisyen çağırmaktır. Kokunun kaynağını belirlemek ve gerekli bakım veya onarımları yapmak için tüm sistemi inceleyebilirler.

Sisteminizin yılda en az bir kez kontrol edilmesi ve rutin bakım yapılması da önemlidir. Bu, küçük, ucuz sorunların gelecekte çok daha maliyetli hale gelmesini önlemeye yardımcı olur.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Ziyaretçilerimiz tarafından yapılan yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN

Bu konu hakkındaki görüşünüzü belirtmek ister misiniz?