+90 532 781 8389
tr
Sosyal Medya Hesaplarımız

Doğalgaz Tessisatı

15 Mayıs 2023
Doğalgaz Tessisatı

İçindekiler

Avantajları

  1. Kurulum: Doğalgaz tesisatı kurulumu hakkında bilgi edinmek, tesisatın nasıl kurulduğunu anlamanıza yardımcı olabilir. Bu bilgi, kurulum sırasında hangi adımların izlenmesi gerektiğini ve işlerin doğru şekilde yapıldığından emin olmak için nelere dikkat etmeniz gerektiğini öğrenebilirsiniz.
  2. Bakım: Doğalgaz tesisatının bakımı, sistemin doğru şekilde çalışmasını sağlamak için önemlidir. Bu nedenle, doğalgaz tesisatının bakımı ile ilgili bilgi edinmek, düzenli olarak yapılması gereken işlemleri anlamanıza yardımcı olabilir.
  3. Onarım: Doğalgaz tesisatı arızaları, acil bir durum yaratabilir. Bu nedenle, doğalgaz tesisatının onarımı ile ilgili bilgi edinmek, olası arızaların nedenlerini anlamanıza ve çözüm bulmanıza yardımcı olabilir.

Arıza Nasıl Önlenir

  1. Kurulum: Doğalgaz tesisatının doğru şekilde kurulması, arızaların önlenmesinde en önemli adımdır. Bu nedenle, kurulumu yapacak olan kişinin doğalgaz tesisatı hakkında yeterli bilgiye sahip olması ve kurulumu yaparken tüm adımları doğru şekilde takip etmesi önemlidir.
  2. Bakım: Doğalgaz tesisatının düzenli olarak bakımı yapılmalıdır. Bu, tesisatın doğru şekilde çalışmasını ve arızaların önlenmesini sağlayabilir. Bakım işlemleri, doğalgaz tesisatını kullanılan cihazların özelliklerine göre farklılık göstermektedir.
  3. Kontrol: Doğalgaz tesisatı, düzenli olarak kontrol edilmelidir. Bu, tesisatın çalışma basıncı, gaz kaçakları ve diğer olası sorunların kontrol edilmesini içerir. Kontroller, doğalgaz tesisatını kullanacak olan kişiler tarafından düzenli olarak yapılmalıdır.
  4. Kullanım: Doğalgaz tesisatını kullanırken dikkatli olunmalıdır. Örneğin, tesisatın üzerine herhangi bir ağırlık konulmamalı, tesisata zarar verebilecek kimyasal maddeler kullanılmamalıdır. Ayrıca, tesisatın kullanılacağı c
  1. Gaz Kaçakları: Gaz kaçakları, doğalgaz tesisatında önemli bir risktir. Gaz kaçağı durumunda, hemen tesisatın kapatılması ve yetkili bir kişinin çağrılması gerekmektedir. Gaz kokusu hissedildiğinde, hemen tesisatın kapatılması ve havalandırılması gerekmektedir. Daha sonra yetkili bir kişi tarafından kontrol edilmesi gerekir.
  2. İşletme İzinleri: Doğalgaz tesisatının işletme izinleri, yetkili kurumlar tarafından verilmektedir. Tesisatın düzenli olarak kontrollerinin yapılması ve bakımlarının yapılması gerekmektedir. İşletme izinlerinin güncel tutulması, tesisatın güvenli şekilde

Doğalgaz tessisatında vana adı küreseldirDoğalgaz sayaçlarında tüketilen gaz miktarı metreküp (m³) cinsinden ölçülür. Metreküp, bir hacim ölçü birimidir ve doğalgazın hacim tabanlı ölçüm birimi olarak kabul edilir. Sayaçlar, doğalgazın ana hattından ev veya işyerine gelen borudan geçen gaz miktarını ölçer ve bu değer metreküp cinsinden belirtilir. Tüketilen doğalgaz miktarı, her ayın sonunda okunan sayaç göstergesi üzerinden faturalandırılır.

  1. Doğalgaz hattının giriş noktası belirlenir. Bu genellikle bina girişindeki doğalgaz vanasına bağlanır.
  2. Doğalgaz tesisatçısı, doğalgaz borusunun bina içindeki güvenli bir şekilde taşınabileceği ve evin ihtiyacına göre belirlenmiş bir güzergah belirler.
  3. Boruların güzergahı belirlendikten sonra, delme, kesme ve kaynak yapmak gibi işlemler için gerekli olan özel aletler kullanılarak duvarlarda, tavanlarda ve zeminlerde uygun boru geçişleri açılır.
  4. Boruların montajı yapılır. Montaj işlemi için genellikle çelik borular veya esnek paslanmaz çelik borular kullanılır ,
  5. Genellikle, doğalgazlı evlerde yıllık bir bakım önerilmektedir. Bu bakım işlemi doğalgaz tesisatının, cihazların, gaz kaçağı algılama cihazlarının ve baca sistemlerinin kontrol edilmesini, temizlenmesini ve gerekli tamiratların yapılmasını içerir.
  6. Bununla birlikte, bazı durumlarda daha sık bakım yapılması gerekebilir. Örneğin, doğalgazlı cihazlar sık kullanılıyorsa veya uzun bir süre kullanılmamışsa, daha sık bakım yapılması önerilebilir. Ayrıca, doğalgaz kokusu, cihazlarda gaz sızıntısı veya diğer arızaların belirtileri varsa, hemen bir doğalgaz teknisyenine başvurulmalıdır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Ziyaretçilerimiz tarafından yapılan yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN

Bu konu hakkındaki görüşünüzü belirtmek ister misiniz?