+90 532 781 8389
tr
Sosyal Medya Hesaplarımız

Doğalgaz Döşenirken Nelere Dikkat Edilmeli?

Doğalgaz Döşenirken Nelere Dikkat Edilmeli?

İçindekiler

Doğalgaz Döşenirken Nelere Dikkat Edilmeli?

Doğalgaz Borusu Nedir?

Her gün evimizde, mutfağımızda ve iş yerlerimizde kullandığımız doğal gazın dağıtım hattından geçerek ısıtıcımıza gittiği özel kalite çeliklerden üretilmiş, siyah boyalı ve özel normlara uygun borulara doğal gaz boruları denir.

Doğalgaz boruları, içlerinden geçen akışkanın aşırı yanıcı ve uçucu olması nedeniyle can güvenliğimiz açısından kullanırken çok dikkatli olmamız gereken bir malzemedir. Doğalgaz borusu hakkında detaylı bilgi için doğalgaz borusu nedir yazımızı ziyaret edin.

Dünyada doğalgaz borularının imalatı, gerek üretimde kullanılan malzemeler, gerek üretim gerek ise malzeme seçimi esnasında yapılan kontrol yöntemleri ile yüksek standartlara bağlanmıştır. Böylelikle can ve mal güvenliğimiz belirli kurallar çerçevesinde belirlenmiş ve emniyete alınmıştır.

Bir doğal gaz borusunun kullanıma uygun olup olmadığı ancak ve ancak uzmanlık gerektiren birçok testten geçirilmesi ile tespit edilebilir. Bu testler bizim hayatımızı güvene alan önemli referanslar olmaktadır. Bu sebepten ötürü, doğal gaz borusu satın alırken, satın alacağınız doğal gaz borusunun bu testlerden geçirilip geçirilmediğini mutlaka kontrol ediniz veya ettiriniz.

Doğalgaz Borusu Güvenliği Nasıl Sağlanır?

Doğal gaz borularının güvenliği konusunda değinilebilecek asıl konuları ele alacak olursak:

  • Doğalgaz boruları açıkta, görülebilecek ve hemen ulaşılabilecek gibi döşenmelidir. Tesisat boruları sıva altına döşenmez ve taşıyıcı yapı elemanı olarak kullanılamaz.
  • Doğal gaz borularının bağlantılarında amacına uygun plastik sızdırmazlık malzemeleri veya keten ve sızdırmazlık macunu kullanılmalıdır. Bu malzemeler TS EN 751-2 standartlarında olmalıdır.
  • Doğal gaz boruları binaya kolayca ulaşılabilecek bir yerden girmelidir. Kapama vanası küresel çelik vana olmalıdır.
  • Doğal gaz boruları yangına karşı korunmalıdır.
  • Doğal gaz boruları korozyana karşı korunmalı ve bu borular alınırken iç çapak kontrolü yapılmış olmalıdır. Bu borular bina içinde uzun süre normal yapı nemliliği değerinin üzerindeki nem ile temasta bulunmayacak şekilde döşenmelidir. Korozyana karşı önlem alınmayan borularda zamanla gaz kaçakları ve tahribatlar meydana gelir.
  • Doğal gaz boruları asma tavan içlerinden, duman bacalarından, asansör boşluklarından, çöp ve yanıcı madde depolarından ve davlumbaz içleri gibi ulaşılması zor yerlerden geçirilmemelidir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Ziyaretçilerimiz tarafından yapılan yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN

Bu konu hakkındaki görüşünüzü belirtmek ister misiniz?