+90 532 781 8389
tr
Sosyal Medya Hesaplarımız

BACALI KOMBİDEN YOĞUŞMALI KOMBİYE GEÇİŞ

11 Kasım 2021
BACALI KOMBİDEN YOĞUŞMALI KOMBİYE GEÇİŞ

İçindekiler

BACALI KOMBİDEN YOĞUŞMALI KOMBİYE GEÇİŞ

Bacalı Kombiden Yoğuşmalı Kombiye Geçiş İşlemleri Nasıl Yapılır ?

Bacalı Kombi, evin baca kısmına bağlanarak atık gazı atan tipte kombi şeklinde tanımlayabiliriz. Bacalı kombilerde gazı atıcak fan yoktur ve gazı yakmak için kullanacağı oksijeni bulunduğu ortamdan alır. Bacalı kombilerin verimliği düşüktür yani çok gaz yakarlar ayrıca zehirlenmelere sebebiyet verdiği için üretimi durdurulmuştur. Mevcut bacalı kombi kullanan müşteriler ise kombi bacalarını çelik olarak yapması gerekmektedir. Aksi takdirde gaz kuruluşu tarafından kombi kullanımlarına izin verilmemektedir. Bununla ilgili gaz kuruluşları geriye dönük kontrol yapmakta tespit ettiği yerlerde gaz kullanımına izin vermemektedir. Tuğla bacadan çelik baca geçiş işlemlerinin maliyeti çok yüksek ayrıca bacalı kombi yoğuşmalı kombiye göre tasarruf ve performans açısından düşük değerlere sahiptir. Bu sebepten çelik baca yapmak ve daha verimsiz bir kombi kullanmaktansa bacalı kombiden yoğuşmalı kombiye geçiş işlemi yapmak daha mantıklı olmaktadır. 

Bacalı Kombiden Yoğuşmalı Kombiye Geçiş İşlemleri iki şekilde yapılmaktadır

1. Kombi Yeri Değiştirilerek Bacalı Kombiden Yoğuşmalı Kombiye Geçiş İşlemleri

Bacalı kombi evin iç kısmında ise, yani hermetik baca çıkışı olmayan yerde ise kombinin yeri hermetik baca çıkışı olacak bir yere getirilmesi gerekir. Örneğin Bacalı Kombi evin antre kısmında kombinin yerini balkona taşıyacağız veya  bacalı kombi mutfak girişinde kombiyi mutfak camının bulunduğu yere taşıyacağız. Bu işleme başlarken ilk önce Doğalgaz Tesisatı Projesi yoğuşmalı kombi montajının yapılacağı yere göre çizilir ve İgdaş onayı alınır. Doğalgaza müdehale etmek için İgdaştan gaz kesme işlemi yapılır. Bacalı kombi sökülür demontaj edilir ve bacalı kombinin bulunduğu yerdeki tesisatlar iptal edilir. Kalorifer tesisatı, doğalgaz tesisatı ve sıcak / soğuk su tesisatlarında tadilat yapılır. Yoğuşmalı Kombi montajı kombinin yeni yerine göre yapılarak tesisat işlemi tamamlanmış olur. Tüm igdaş şartnamesine göre eksiklikler giderildikten sonra igdaştan randevu alınıp gaz açma işlemi tamamlanır. Ortalama tesisatın yapılma süresi 1 günde yapılabilmektedir. Tüm süreç ise yani doğalgaz projesi onayı, tesisatın yapım işi ve igdaştan randevu alınıp gaz açma işlemi ortalama 7 günü bulabilmektedir. 

2. Kombi Aynı Yerinde Kalıcak Şekilde Bacalı Kombiden Yoğuşmalı Kombiye Geçiş İşlemleri

Bacalı kombinin yeri hermetik baca çıkabilecek bir yerde ise yer değişikliği yapılmadan aynı yerine yoğuşmalı kombi montaj edilebilir. Örneğin; bacalı kombi evin balkonunda ise kombinin yerini değiştirmeden aynı yerine yoğuşmalı kombi montajı yapılabilir veya bacalı kombinin bacası apartman aydınlığından yukarı çıkıyorsa kombinin yeri değiştirilmeden aynı yerine koyularak dikey baca ile çatıyı geçecek şekilde yukarı çıkış yapılarak montaj yapılabilir. (apartman aydınlığına direk hermetik baca çıkışı verilemez) . Bu kombi değişimi işlemine başlarken yine aynı şekilde  Doğalgaz Tesisatı Projesi yoğuşmalı kombiye göre çizilir ve İgdaş onayı alınır. Bacalı kombi demontaj edilir Yoğuşmalı Kombi Montajı yapılır. Doğalgaz tesisatında varsa eksiklikler giderilir. (ocak flexi eski ise yeni tip flex konulmalı)  İgdaştan randevu alınarak gaz açma işlemi yapılır. Bacalı Kombiden Yoğuşmalı Kombiye geçiş işleminde kombi aynı yerine takılacaksa montaj işlemi 2-3 saatte yapılabilir. Bu işlemin tüm süreci ise ; doğalgaz projesi onayı, kombi montajı ve igdaştan gaz açma işlemleri 5- 6 günü bulabilmektedir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Ziyaretçilerimiz tarafından yapılan yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN

Bu konu hakkındaki görüşünüzü belirtmek ister misiniz?